Osoba blízká 19.1.2013 definitivně končí? NE! Jak se vyhnout pokutě

12

Novela zákona č. 361/2000 Sb. od soboty 19. ledna 2013 pohřbívá „osobu blízkou“, oblíbenou výmluvu řidičů, kteří porušili předpisy. Využili tak svého ústavního práva nevypovídat proti sobě či svým blízkým. Této praxi je konec, novela stanovuje, že v případech, kdy se nepodaří zjistit konkrétního pachatele, přechází odpovědnost na majitele vozu, který také dostane pokutu.

Mám pro vás radu, která asi bude někoho srát (zapřísáhlé dodržovače předpisů a připosránky).
Při podání vysvětlení uveďte známého, kamaráda, nebo kohokoliv, kdo bude ochoten spolupracovat. Ten půjde poté podat vysvětlení, kde uvede, že v uvedené době auto řídila jeho osoba blízká, kterou nechce vystavit trestnímu stíhání. Jelikož není provozovatelem vozidla, nemá povinnost dále nic uvádět. A vy jako provozovatel vozidla jste svoji povinnost splnili.

Sdílejte na facebooku a navážejte se do Admina, diskuze je otevřená :D

 

Share.

12 komentářů

  1. Na Slovensku to už máme :reallypissed: Volá sa to objektívna zodpovednosť. V skratke ide o to, že ak je páchatel priestupku a pod. spáchaného motorovým vozidlom neznámy, nesie plnú zodpovednosť majiteľ vozidla. Ak vaším autom prejde kamoš na červenú, vy po predvolaní poviete, že to bol on, kamoš to poprie, neviete mu to dokázať, postihnú vás. A majú navýšené percento vyriešených priestupkov :-D

  2. jak sám píše autor : „Této praxi je konec, novela stanovuje, že v případech, kdy se nepodaří zjistit konkrétního pachatele, přechází odpovědnost na majitele vozu, který také dostane pokutu.“ při tomto postupu se policii nepovede konkrétního pachatele odhalit a jde to za majitelem.

Leave A Reply