32 komentářů

  1. Tak si to shrněme: Republika totálně rozkradená, vytunelovaná a zadlužená. Co šlo, to se prodalo do zahraničí, skoro nic nám tu nepatří, dokonce ani voda. Vládnou nám politici, kteří v prvním případě myslí jenom sami na sebe a nasvé známé. Je tu velká nezaměstnanost, obrovská část populace pobírá platy, ze kterých se dá sotva vyžít. Když chceš přidat, šéf se ti akorát vysměje a pohrozí výhazovem s tím, že venku čeká dalších 10 lidií, kteří by za tyhle prachy klidně dělali. Máme tu exekuce, kdy kvůli jedné nezaplacené jízdenky za autobus přijdete klidně i o barák (tohle nemají ani v zahraničí, tam jsou na to limity). Svoboda slova tu opravdu není, ještě pořád si nemůžeme říkat, co chceme. Policie chrání cikány, místo lidí, kteří si je platí ze svých daní. Zloděj tady má větší práva, než poškozený. V nemocnicích není dostatek lůžek, už několikrát jezdily sanitky s pacientem tak dlouho, dokud nezemřel.
    Ale za to můžeme cestovat do zahraničí (pokud na to zbydou peníze) a podnikat (když vám nehází stát klacky pod nohy, např. v podobě nesmyslné byrokracie, vysokých daní a zavádění registračních pokladen) a hlavně, máme svobodu slova, ikdyž dost omezenou. Viz cenzury na různých diskuzních fórech a zatýkání na demonstracích. Nevím jak vy, ale já si takhle svobodu slova a DEMOKRACII opravdu nepředstavuji. V obchodech jsou šizené potraviny za stejné ceny, jako mají v Německu ty kvalitní, z ČR se stal odpadkový koš Evropy. Ale co, hlavně že máme tu svobodu, ne?

    Asi si myslíte, že zním jako nějaký komunista, ale to ne. Já jenom nesnáším extrémy. Minulý režim představoval jeden extrém, současný režim představuje zase extrém druhý. Moje představa a sen je vzít to dobré z obou a to spojit dohromady. Protože ač se vám to kvůli 25 let trvajícímu vymývání mozků asi nezdá, i ten minulý režim měl něco do sebe. Zase tak špatně, jak je nám neustále tlačeno do hlavy, opravdu nebylo. Podle mě není dneska vůbec žádný důvod k oslavám, ale spíš k pláči, co se z naší země za 25 let stalo a co vlády za takový čas stihly podělat.

  2. Sametová revoluce nám jen ublížila, to mi nikdo nevymluví. Nevím, kdo prohlásil „strom svobody se musí čas od času zalít krví vlastenců“…ale ono na tom něco bude. Pak bychom si možná vážili starých ctností, jako je pravda, čest, odpovědnost, vlastenectví… Jediný Karel Kryl to prokoukl.

  3. Ty vole, nechápu, jak si tady stěžujete… Podívejte se, jak to tady prokouklo, opravený domy, celá města, čistší vzduch, řeky, lesy, nové domy, dokonce i ty šedivé paneláky opravené… Cestujete každý rok k moři, lyžujete v Alpách, studujete v cizině… Máte svobodný přístup k informacím, můžete si psát co chcete, říkat i myslet…
    Samozřejmě, že se toho rozkradlo hodně, protože komunisti zůstali u korýtek, jako ředitelé podniků, náměstci, náměstcí náměstků, zprivatizovali co chtěli a pak to vytunelovali… Vexláci a taxíkáři zmnožili své nakradené, zhodnotili majetky… Nic to ale nemění na tom, že jsou plné obchody, dostatek všeho a že nemusíte mít strach, že si půjdete sednout za kritiku vlády…
    Kdo chce nadávat, ať nadává, kdo chce žít, ať žije :)

    • Jo, lidi žijí na dluh, stávají se otroky bank. Dobrovolně, protože tolerujeme reklamy, ale není žádné ekonomické vzdělání pro lidi. Paneláky, které byly projektované jen na 40 let a dlouhodobě přesluhují…paneláky, doména sovětského svazu…

      Obchody jsou plné všeho…všeho z Polska, ze Španělska…neříkám že nejsou fajn banány a rajčata. Ale jak napsal kolega nademnou, ne všechno bylo špatné. Nejsme jako stát už dávno soběstační. Už bych se ani neuživili. Naši zemědělci mohou být rádi, že to málo co vypěstují se ještě nějak střelí směrem na východ…

      Vidíš to hochu moc černobíle.

    • petrussa on

      ano, prokouklo, v OVE se opravily baráky do ulice, do dvora se nechávají tak jak byly. Lepší vzduch? S dětmi jdu ven na procházku cca ve 13h, kolem 15 – 16h lidí škrtnou pod kotly a tenhle čerstvý vzduch se mi fakt dýchat nechce. A to jsem za lepším vzduchem z OVY utekla na vesnici. K moři se nedostanu, máme hypo (zachránila mne práce při mateřské), jinak bychom na ni nedosáhli ani náhodou. O moři se nám může nechat pěkně zdát. Lyže mne neserou, zimu ráda nemám. Ale je fakt, že co my zaplatíme na barák – hypo, inkaso, to kamarádka zaplatí za rpg byt, takže jsem na tom relaivně dobře. Studium v cizině je umožněno, samozřejmě, ale musíš na to mít. vím kolik to stálo bratrance… Takže vše se točí jenom kolem peněz. Když je máš, jsi vysmátý. My žijem od výplaty k výplatě, ale jsme zdraví a máme se rádi. A to je asi to nejdůležitější.

    • Nejrozumnější názor z celé diskuze tady, jsi opravdu moudrý člověk který má oči otevřené a v hlavě rozum :yes: . Komunisti rozkrádali naši zemi kousek po kousku, bylo jen pár vyvolených kteří mohli brát. Doslova utekli od státní kasy, protože věděli že už je prázdná, a že už to neututlají. Po revoluci jen převlékli kabáty a uniformy jako náš pan prezident. Teď sedí znova ve vládě, nebo vlastní nějaký podnik který rozkradou jako před lety, byli chytří jelikož si vytvořili takovou maskovací clonu „pohody a míru“ ve kterou měli důvěru převážně občané s nižší inteligencí kterým to takhle vyhovovalo. :-P tak, a teď mi to nadejte :announce: :handcuffs:

  4. Skull145 on

    Minuly rezim jsem nezazil ale historie je moje hobby takze neco o tom jak to bylo driv za komunistu i pred nimi vim…aspon to co bylo napsano je mi jasny ze je to ve vetsine snuzka lzi s pravdivym zakladem je mi jasny ze se to neda rovnat se zivotni zkusenosti.Muj nazor na to co tu 20 let vidim ja?Upadek bili civilizace,upadek kultury a narodni identiti,vidim rozpadajici se narod a defakto i nasi civilizaci,vidim skupinu chamtivich prasat ktery prosazuji vlastni zajmy pred zajmy statu,vidim cim dal vetsi chudobu na ukor hrstce bohacu,vidim neco co se mi nelibi a volam po krvavy revoluci.Ja to rikam furt komunismus byl sracka nebudu vybirat mezi srackou co bylo driv a srackou co je dnes chce to neco novyho.I tak reknu ze bych tu mel radsi komunismus za neho se aspon kladlo duraz na cesky rodiny,kulturu a narodni identitu.Neni horsiho rezimu nez toho kterej devastuje vlastni obyvatelstvo a identitu coz tu mame prave dnes.

      • V tomhle režimu si chytrý a vzdělaný člověk budoucnost prorazí, to je fajn. Možnosti tu jsou. Ale stejně většina národa trpí (už jen to, jak se hraje na „známé“ – škola, práce…). Mám pocit, že tohle je odvrácená strana jedné mince. Nesnažíme se vzít si ze všeho to nejlepší a jít novým směrem. Docela se mi líbilo, jak si s myšlenkou společnosti buoucnosti hrál Robert Heilein.

        • Skull145 on

          To je sice pravda ale hlavni problem zustava a vse ostatni je jen malickost,USA ma pod palcem celou Evropu a vede nas k zaniku.Meli bysme se poucit z historie delame podobny chyby diky nimz zanikl i veliky Rim,dopadneme stejne ne-li hur budemeli nahrazovat domorody obyvatelstvo cizinci napriklad coz je nejvetsi hrozba,z muslimskych zemi.

  5. Vy pičove, cele to bylo připravené lidmi, kteří chtěli zkasnout české majetky. Včera sem kukal na ct24 cely večer tam běžel den po dni. Sfetovany Havel tam sliboval lidem v osuntělych balonacich s bizardnima zmijovkama, jak bude zítra krásně. VŠICHNI co tam zvedali dva prsty jak nějaké buzny měli kde makat, měli co žrát, měli kam poslat děti do školky. Všechno co je kolem nás, se postavilo v té HROZNÉ době, kdy byla voda zadara bydlení stálo 300 se všim, z výplaty 3500 jsi vážil, žes už neměl za co utrácet. když si měl děti, obecní úřad ti mohl dat pozemek za pusu, z hutě SIS mohl zebrat materiál zadara když si stavěl barák. Ti co pičovali před třiceti rokama, tak dojeli na to, že chtěli krást ve velkém, no v tom systému to moc nešlo tunelovat. Slušni lidi se měli mnohem lipe. Sem ostravak makam v huti jak piča, zarobim pětadvacet, a stejně se mám hůř nez nějaká socka, co ma čas chodit cele dny po čorkach. Chci dat dcerku do školky, tak s černé děti s listkem ze socky maji přednost. Chci zajistit male školku od klauze Prigo, tak 120 000 ročně! Je to Úpě v píci, jen makat za par supů a do toho illegal byznys ho jinak bída. A jen čekat kdy zavřou poslední fabriku nebo přijdou pangle.

    • ano je to horší než mafie. Mafie všude ve světě má svou čest, nezaprodá se někomu jinému. A vesměs i když odsává, tak obyvatelstvo nedecimuje ale žije s ní. Viz třeba itálie, tam se mafiáni mezi sebou mydlili hlava nehlava, ale vesměs civilisty a turisty enchávali na pokoji. V japonsku dokonze yakuza dovezla humanitární pomoc stovkami náklaďáků. Protože je to jejich teritorium které je živí. Ale tady? Tady to nefunguje vůbec, tady je mafiánská anarchie, kde je to sice vyvážené, ale ždíme se to tady do poslední kapky, protože nevíš kdy ti kdo dá kudlu do zad.

Leave A Reply