Pardubický fízl mimo službu zasahuje za přejití na červenou

46

své malé ego si chtěl nahonit pardubický policista na chodci, který vstoupil na přechod na červenou ve chvíli, kdy zbývalo do zelené jen pár vteřin. Za to ho švestka v civilu oslovila: Vy nemáte mozek nebo jste slepí. Následující konflikt je zachycen na videu. Doufám, že toho debílka potkám před pracákem..

Share.

46 komentářů

  1. No ten chlapík měl počkat až přijede státní policie a pak se mu vysmát. Jelikož je sám, tak je to tvrzení proti tvrzení. Jinak člověk od policie bude nejspíš maximálně potrestán od nadřízeného, možná to půjde na přestupkový. Dostane nějakou finanční pokutu, ale vyhazov ho nejspíše nečeká. Samozřejmě za projetí červené nepochopím proč ho otravuje nějaký policajt v civilu asi od městský policie. Od toho tu jsou přeci policisté, kteří jsou ve službě.

  2. Atreides6 on

    No porušil to že vstoupil do vozovky na červenou. Pokud něco vědomě porušuji musím unést i případný trest. A ted jak by se Vám líbilo kdyby Vám holku venku někdo znásilnil a tomu přihlížel chlap v civilu a byl to policista tak by jste řvali jakto že nezakročil a nepomohl. Pokud jste policicsta tak to že Vám skončí šichta neznamená že nejste dál policistou. Stále máte své povinosti. Nebo snad chcete říct že policista by měl dodržovat zákony jen ve službě a mimo službu může prodávat drogy? e-eee Prostě zde byl arogantní chlap který měl počkat do příjezdu policie to že nepočkal je jeho problém a proto skončil na zemi. Za mě + pro policistu a jen tak dál.

    • na jednu stranu máš možná pravdu, ale na druhou existuje něco jako závažnost přestupku/trestného činu a k tomu jsou i adekvátní tresty. Tzn. nemůžeš srovnávat znásilnění a přejití na červenou (téměř už zelenou) a nemůžeš tomu přiřadit stejný trest. Stejně jako je rozdíl, zda ukradneš 1000 Kč nebo 1 mio. Za obojí je jiná sazba.

      • Atreides6 on

        Taky že za přejítí na červenou mu chtěl nechat udělit pouze pokutu nebo napomenutí ale dotyčný byť byl vyzván policistou v civilu i se mu prokázal platným průkazem tak přesto neuposlechl a nechtěl setrvat do příjezdu policie takže to spacifikování měl za neupuslechnutí policisty ne za červenou. A tady to by musel odpovědět a potvrdit někdo fundovaný kdo ví zda nás může zadržet policista v civilu a mi jej musíme uposlechnout nebo ne. No zkusím to zjistit.

        • Atreides6 on

          Tak zatím podle prvotních informací mám pravdu. Policicta není klasické zaměstnání ale služební poměr a je policistou stále a navíc zákon mu nařizuje chovat se stále jako policicsta takže v momentě pokud Ti zdělí že je polista a prokáže se platným služebním průkazem tak jsi povinen jej vnímat jako policistu ve stejnokroji. A to jak mu tam říkal že nemá asi mozek to byla reakce na to že ten zadržený mu neustále opakoval že ho takhle spacifikoval za červenou ale on jej spacifikoval za neuposlechnutí výzvy policisty že má setrvat na místě a to je rozdíl. To co tomu předcházelo jsou už spekulace možná jej „polista“ jen napomenul a chlap mu něco odvětil tak to takhle nesmyslně vygradovalo ale arogancí toho civilisty.

        • Ač nerad, musím s Atreides6 souhlasit, jednou jsou stanovené nějaké zákony, tak by se měli dodržovat. I já je však vědomě porušuji, ale následnému přiměřenému trestu za jejich porušení bych se postavil čelem. Jednou ho policista byť v civilu vyzval tak měl uposlechnout, co zbylo policistovy aby zadržel chodce který nechtěl uposlechnout? Měl ho snad odprosit aby setrval? Použijte pánové na chvilku mozek.

      • Pánové neznáme začátek.Vidíme jen konec.I mě se zdá divné,že policajt byl tak aktivní při obyčejné chůzi na červenou.Myslím,že tam muselo dojít k nějakému ostrému slovnímu konfliktu.Možná je jen napomenul a dočkal se arogantní a sprosté reakce.Proto šel pak na doraz a udělal vše na hraně,ale dle zákona(zkuste si zjistit na co má nebo nemá pravomoci).Ten člověk byl sražen za nerespektování výzvy policisty,ne za chůzi na červenou.Kdyby vyčkal na místě tak jak podle zákona musí,vyřešilo by se vše naprosto v klidu.Taky jsem šel na červenou pokud nic nejelo,ale pokud by mě přistihl policajt(je jedno jestli v civilu nebo uniformě)budu vzteklý tak max.sám na sebe,uznám svou chybu a budu respektovat jeho pokyny.Uznat vlastní provinění není slabost.

    • Skull145 on

      Ale hovno srovnavas nesrovnatelny…Policajt delal z komara velblouda snad sme lidi dopice…ridit se bezmyslenkovyte pravidli jako stado ovci je podle tebe v poradku ? No ja mam jinej nazor.Hlavne se ma pouzivat selskej rozum a delat takovou scenu kvuli take PICOVINE je proste hovno nejhlubsiho zrna…

  3. Policista by měl mít uniformu s odznakem a průkaz, pokud to nemá tak by neměl vůbec zasahovat. Já vždycky chci vidět nějen odznak ale i průkaz, takovejch afér s falešným policistou už tu bylo a ne jen v Čr. Zrovna jsem koukal na dokument o Brejvikoj , ten měl uniformu a děti ujišťoval, že je od policie a že jsou v bezpečí když do nich střílel.

  4. Atreides6 má pravdu. Policista se sice zachoval tvrdě, ale správně. Začíná to přechodem na červenou a končí… Navíc já myslím, že je to napsané i v zákoně. Kdy kdo a za jakých podmínek může omezit svobodu… Mimochodem chlapík může být rád, že není v USA, to byměl totiž pravděpodobně kulku v zádech :-))

  5. Postup v souladu se zákonem. Arogantní přestupce -, polda +. Pán se dopustil přestupku, policista prokázal svou příslušnost(na průkazu jméno není, je tam jen číslo) a vyzval pána, aby sečkal do příjezdu hlídky, aby věc vyřešila, neuposlechnutím výzvy se pán dopouštěl opakovaně protiprávního jednání a v souladu se zákonem o policii byl zajištěn, použití donucovacích prostředku je oprávněné. Kdyby se nechoval pán jak blbec, dostal by blokovku, možná by to šlo na domluvu a byl by klid.

  6. No Kolda, akord i Atreides6 jste obyčejní ubožáci. Takovým, jako vy jsme vděční za zasrané vztahy v tomto státě. Ve vaši vysněné americe by jste se svým kulkovým názorem akorát zametali ulice. Nezapoměňte si sežrat k večeři baganže, aby jste byli dostatečně angažovani. Tomu moralistickému svatouškovi, co vymetl s tím druhým chodník, bych chtěl vidět do jeho svatého žaludku. Myslím, že je tam víc sraček, než si dovedem připustit. Takový správný socialistický politruk.

      • Policista musi byt ve stejnokroji a oznacen. Je to stejne, jako bys byl ve valecnem konfliktu a jako vojak mel misto uniformy s jasnou insignii civilni saty. Pak se na tebe vztahuji take jina prava. Minusy tu davejte, ale je videt, ze neznate sva prava. Co kdyby to byl gangster a jrn maval doma vyrobenou plackou?

        • Nemusí být ve stejnokroji.Chodí snad kriminálka v uniformě?Stačí mu průkaz a odznak.Všechno můžeš falšovat.I tu uniformu.V obchodě můžěš nakoupit téměř všechno a taky to občas někdo dělal,při přepadení aut co převáží peníze.100% jistotu nemáš.Je ale fakt,že pokud někde stojí policejní oktávka a ní policajti,je to důvěryhodnější než průkaz.

  7. Mujnazor on

    Co tady píčujete, kreténi? A jak se měl zachovat? A ten váš argument, že „skoro“ na zelený, co to má bejt jako? Byla červená, byla, porušil zákon, porušil, chtěl utéct, chtěl, tak co je špatně? Takhle to má chodit normálně. Policajti mají mít respekt jako v Americe a ne aby si tady z nich každej dělal prdel a byl na ně drzej a sprostej. Akorát uznávám, že to „zajištění“, aby neutekl, je přehnaný, když se u toho borec dusí. Jinak vše v pořádku.

  8. Já osobně jsem ve služebním poměru, a zákon hovoří jasně:

    Povinnost uposlechnout výzvy zakročujícího strážníka obecní policie podle § 7
    odst. 4 zákona o obecní policii má každý21
    . Povinnost vyhovět výzvy strážníka, aby
    prokázala ze zákonem stanovených důvodů svoji totožnost, je stanovena
    v ustanovení § 12 odst. 3 zákona o obecní policii. Povinnost bez zbytečného odkladu
    a bezplatně uposlechnout výzvy, anebo pokynu, nebo vyhovět žádosti Policie ČR
    nebo policisty má každý podle § 114 zákona o Policii ČR, pokud zákon o Policii ČR
    nebo jiný právní předpis stanoví jinak. Na rozdíl od zákona o obecní policii je
    v zákoně o Policii ČR výslovně stanoveno, že nelze-li účelu výzvy, pokynu nebo
    žádosti Policie ČR nebo policisty dosáhnout pro odpor osoby, je policista oprávněn
    tento odpor překonat. Je však zapotřebí upozornit, výzva úřední osoby musí být
    splnitelná, tedy jejímu splnění nesmí bránit žádná překážka22
    .
    Jak již bylo výše uvedeno, občané jsou povinni podrobit se výkonu pravomoci
    úřední osoby bez ohledu na vlastní soukromý názor a teprve následně proti
    takovému výkonu brojit. Je tomu tak z toho důvodu, že strážník nebo policista,
    nemající komfort správního orgánu, se ve většině případů musí rozhodnout
    v krátkém časovém okamžiku.

    Druhá strana mince je ovšem taková že 1)zasahující policista NEPOUŽIL výzvu, výzvu s výstrahou v platném právním znění – „vy nemáte mozek“ opravdu není výzva úřední osoby.
    2)Opravdu nechápu proč řeší takovouhle situaci, vždyť každý jsme občas šli na červenou a tohle bych výhradně přenechal na uniformovaných a ve službě.
    Další věc je že měl právo toho člověka zadržet do příjezdu PČR ale dělal to maximálně neštastně, navíc hádám kdyby pán počkal měl by to za 100 a policisté by si naopak mysleli že jejich kolega je retard.

    • Zdar, mel bych dotaz, kvuli kteremu jsme se vcera s pritelkyni hadali. Pokud bys vedel a mel radu, tak prosim napis.

      Dle meho mel uposlechnout a pockat, i kdyz mam nazor i na to, ze se jedna skutecno o zbytecnou az buzeraci vzhledem k prohresku, ale to ted nechme byt.

      Jak ale ja mohu v ten okamzik overit, ze se jedna skutecne o praveho policistu? Ruku na srdce, vytisknout si nejakej papirek, kterej si strcim do penezenky a hlasat, ze jsem policajt neni nic tezkeho. Ja osobne nemam ani nejmensi predstavu, jak ma vypadat pravy policejni prukaz, takze na to me kdokoliv nachyta.

      Urcite vsichni uz slyseli o falesnych vybercich v tramvaji a ja nevim co jeste, takze mam samozrejme i „obavu“, ze ten kdo me z niceho nic vyzve na ulici nemusi byt skutecnym policistou…

      Diky za reakce.

  9. Zmrdeček kravaťáček z kanclu, co se jde napapat do nóbl restaurace, kde na něj čeká jeho šukna sekretářka, přece nebude čekat na červené. Přece je Havlovská demokracie kurva nééé a on nemusí přece poslouchat a dodržovat zákony a uposlechnout výzvy úřední osoby. Pak nastane trocha úpolu a nóbl kabátek padá k zemi, jak tříleté dítě. Nejdřív plná huba keců a velká ramena a pak tam leží jako největší sračka :laugh: Geláčkové z kanclu mají ostré lokty, spařené zadky, smradlavé chodidla, ale jinak to jsou bábovky a né muži. Doufám, že ta sračka co ležela na zemi a neuposlechla výzvy dostane pořádnou sankci u správního řízení podle § 47 odst.1 písm.a) 200/1990Sb. Polda má za oprávněný zákrok velké plus – chlap co má koule :yes:

  10. Trosku premyslejte. Vy, kteri tvrdite, ze to nebylo „zavazny“,tak to mozna zavazny nebylo, ale ty semafory tam jsou od toho, aby zabranili pripadnymu nestesti. Presne tihle kreteni, co chodi na cervenou, tak jsou sestreleni autem a pak se soudi, ze ridic vozidla jel jako blazen. Co jinyho by na takovyho debila, co chodi na cervenou melo platit nez uz mu konecne nejakou pokutu dat a pro priste se tomu vyvaruje? Napomenuti? Ne. Presne tohle toho namyslenyho idiota nauci, ze proste na cervenou se nechodi. Podle dospelych se uci i deti a i deti si reknou „Kdyz muze on“. Pred tim nez budete zas nejakej ukon soudit, tak zkuste premyslet i nad dalsimi dopady.

Leave A Reply